neděle 7. května 2017

Jahodové řezy

Přišel čas opět něco upéct. Chtěla jsem vyzkoušet něco jiného a čerstvého, i když na sladké jahody si musíme ještě chvíli počkat.

Suroviny:
4 vejce
120 g krupicového cukru
50 ml rostlinného oleje
Vanilkový extrakt
60 g polohrubé mouky
60 g mletého kokosu
1 lžička sody
Špetka soli

500 g tvarohu
250 g pomazánkového másla
200 ml smetany na šlehání
40 g moučkového cukru
1 kg jahod
Želatina



Vejce šleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a vanilkový extrakt. Zapracujeme mouku se sodou a solí a kokos. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut při 170 ° C. Po upečení necháme vychladnout pak rozřízneme na polovinu.
800 g jahod nakrájíme na plátky a polovinu poskládáme na polovinu korpusu. Vyšleháme šlehačku s cukrem.  V jiné míse vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem. Krém spojíme se šlehačkou a dáme polovinu na jahody. Krém přikryjeme korpusem a přidáme jahody a krém. Zbylé jahody rozmixujeme, trochu přisladíme,přidáme vodu a želatinu a povaříme dle návodu na želatině. Želatinu nalijeme na krém a necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat